Glutenfria tekakor

 
Ca 12 - 14 st
 
ugn 250 grader el 225 grader varmluftsugn
 
25 g jäst 
6 1/2 dl mjölk
1- 2 msk flytande honung
1 dl kesella mager kvarg 10 %
2 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön 
1/2 dl glutenfri havregryn 
1/2 dl linfrön 
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl russin 
1 tsk salt
12 - 14 dl mjölmix
1/2 dl vatten
 
Till pensling:
1 uppvispat ägg
glutenfri havregryn
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt fingervarm mjölk så att jästen löses upp.
Tillsätt honung och hälften av kesellan.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke, men spar ca 2 dl av mjölet till utbakningen, tillsätt detta till
degspadet.
Kör i assistent ca 5 - 8 minuter eller för hand 10 - 12 minuter.
Tillsätt under körningen resten av kesellan samt vattnet och se till att det blandas ordentligt. 
Låt jäsa under bakduk ca 40 - 50 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut till
12 - 14 tekakor ca 1 1/2 cm tjocka.
Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med ägg och strö på havregryn.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 - 17 minuter.
Låt tekakorna svalna på galler under bakduk.
 
 
 
 

Kommentera här: