Glutenfria vaniljbullar
Glutenfria vaniljbullar ca 25 st

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl sirap
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
1 uppvispat ägg
ca 10 - 11 dl glutenfri mjölmix
Fyllning: lös vaniljkräm
1 dl vispgrädde
1 1/4 dl mjölk
2 äggulor
2 msk majsstärkelse ( Maizena )
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen,
den löses upp.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna, men spar lite mjöl
till utbakningen.
Arbeta till en deg i assistent ca 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk 40 minuter.
Gör vaniljkrämen.
Blanda allt utom vaniljsocker i en liten kastrull.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknat, men låt den
inte koka.
Låt krämen svalna och smaksätt med vaniljsocker.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 25 bitar.
Rulla till bollar och lägg i muffinsformar på bakplåt.
Låt bullarna jäsa i 50 - 60 minuter under bakduk.
Gör ett hål i varje bulle och spritsa i vaniljkrämen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i ugn 225 grader ca 12 - 15 minuter.
Innan servering, pensla bullarna i smält smör och doppa i socker.
Lycka till!