Hagets glutenfria morotsfrallor!

Godmorgon! 
Å, va roligt det är att ta fram min kompis
"assistenten " och hitta på nya recept! Och så spännande att sen provsmaka resultatet, ibland blir jag nöjd och jätteglad och stolt över mig själv och ibland blir jag besviken och ledsen, men då gäller det att inte deppa ihop helt utan ta nya tag, och det är just det som är tjusningen tycker jag med bakning, det är många moment som jag kan påverka som gör att ett bröd i slutänden kan ge ett lyckat resultat. 
 
Nu övar jag mig på glutenfria bröd och har bakat frallor och jag är så nöjd! Frallorna blev saftiga, härliga, nyttiga och jättegoda och därför bjuder jag på receptet här!
 
 
 
Hagets glutenfria morotsfrallor 14 - 16 st
Ugn 250 grader eller 225 grader varmluftsugn
 
25 g jäst
6 1/2 dl fingervarm mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl cre'me fraiche 15 %
1 - 2 normalstora morötter
1 dl solroskärnor
1/2 dl sirap
1 tsk salt
1 dl hackade valnötter
10 - 11 dl glutenfri mjölmix
 
Pensling: 
Uppvispat ägg
Solroskärnor
 
Smula ner jästen i en bunke. 
Häll på fingervarm mjölk så att jästen löses upp.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Därefter tillsättes resten av ingredienserna men spar ca 1 dl mjöl till utbakningen.
Kör i assistent ca 8 minuter eller 12 minuter för hand.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 40 - 50 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut till avlånga frallor. 
Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med ägg och strö på solroskärnor.
Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Låt frallorna svalna på galler under bakduk.

Kommentera här: