Hagets pizza!

Godkväll! 
Nu sitter jag i köket och myser och är mätt, nöjd och glad! Ute är det mörkt, halkigt och kallt och ca 3 minusgrader, men här inne i stugan är det varmt och gott.
 
Vi har precis ätit Hagets pizza som blev smarrigt god och härligt tjock med mjuk botten, som fyllning tar man naturligtvis det man känner att ha på, och vill man ha allt på pizzan direkt i ugnen så går det också bra.
Blev så nöjd med resultatet att jag delar med mig av receptet!
 
Hagets pizza  ( 2 stora pizzor )  
250 grader varmluftsugn el 225 grader vanlig ugn
 
PIZZABOTTEN:
1/2 pkt jäst
4 dl fingervarmt vatten 
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
8 - 9 dl dinkelmjöl
 
Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt vatten och blanda så jästen blir upplöst.
Tillsätt salt, rapsolja och mjölet lite i taget.
Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Ta upp degen, knåda ej mycket utan kavla ut till två pizzor, ca 1/2 - 1 cm tjock. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper. 
 
FYLLNING:
ca 6 msk pizzasås med örter ( färdig el. hemgjord )
120 g kokt skinka
torkad oregano
ca 3 dl riven lagrad ost ( blanda gärna två sorter )
2 - 3 färska tomater 
3 burkpersikor ( halvor )
 
 
Bred ut pizzasåsen och lägg på strimlad skinka, smula på lite oregano och strö till sist på riven ost.
Låt pizzorna jäsa ca 20 minuter, lägg gärna över ett bakplåtspapper. 
Grädda i ugn ca 10 - 12 minuter.
Ta ut pizzorna och lägg på skivad tomat samt skivad persika. 
Låt pizzorna svalna lite innan servering.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 
 

Kommentera här: