Härligt mjukt tunnbröd!

Hej!
Nu när det mörknar allt tidigare på eftermiddagen, och det blir kallare och kallare, då tycker jag det är så härligt att tända levande ljus och elda i vedspisen. Genast infaller sig en varm och skön känsla och ett lugn när jag hör sprakandet från elden.
Vedspisen är bra på många sätt, den håller värmen, den ger myskänsla och man kan tillaga mat samt baka. Visserligen tar det längre tid och kräver mer tillsyn, eftersom elden inte får slockna, och man måste vara beredd att lägga in mer ved, men dels så är det väldigt roligt att baka med hjälp av vedspisen och sen känns det speciellt tycker jag, lite utav lyx faktiskt, även fast det egentligen är på gammalt vis. Men det är väl just därför, för det mesta använder jag ju den moderna spisen!
 
Här kommer ett recept på mjukt tunnbröd som går alldeles utmärkt att laga på vedspisen.
Men jag har en fråga som jag tacksamt tar emot svar på:
Hur får man ren en kruskavel från mjöl och deg på bästa sätt??!!
 

Mjukt tunnbröd ( 12 - 14 kakor )
 
1/4 pkt jäst ( ca 12 g )
50 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
½ dl socker
2 msk sirap
½ tsk hjorthornssalt
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
6 - 7 dl vetemjöl
vetemjöl till utbakningen
 
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll på mjölken och värm degspadet till fingervärme.
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt,
socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt.
Arbeta i vetemjölet.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.
Ta upp den på mjölat bakbord.
Dela den lösa degen i 12 - 14 delar.
Rulla varje del till en bulle.
Kavla ut på väl mjölat bakbord till knappt ½ cm tjocka kakor. Använd gärna kruskavel.
Lägg försiktigt ner kakan i en varm torr stekpanna på spisen. 
Grädda kakan ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme.
Låt tunnbrödskakorna svalna under bakduk på galler.
 
OBS!
Brödet kan också gräddas i het ugn. Lägg kakorna på varma plåtar.
Grädda 2 - 3 minuter per sida i 275 grader eller tills kakorna får fin färg
och lagom mjukhet.