Äventyr i augusti!

Vi börjar med sommarmånaden augusti, då jag och Henrik var på en härlig kryssning med Birka cruises till Åland. Med oss på resan hade vi ett kompispar och vi hade så trevligt tillsammans!
 
 
 
Alla vi fyra har väldigt lätt för att skratta så det var aldrig några sura miner. Fantastiskt fint väder hade vi också, förutom när vi åkte bussen men det var bara mysigt att se på den stora bussrutan hur torkarbladen sköljde undan vattnet.
 
Resan gick genom Stockholms skärgård och det var så vackert, många fina stugor låg vid vattnet och båtar seglade omkring, i och för sig såg de otroligt små ut då vi kom farandes med Birkabåten.
 
 
 
Det kändes verkligen lyxigt att bara kunna sätta sig till bords och äta och dricka gott, det gör man ju inte varje dag.
 
 
 
 
Inga barn eller hundar, bara vi vuxna, det är viktigt att göra något på tu man hand och få rå om varann och inte bara vata mamma och pappa. Denna resa tyckte vi alla fyra så härlig och avkopplande så det var nog inte sista gången vi åkte med Birka cruises!
 
 
 
 
Jag har absolut inga " gröna fingrar " men tycker det är väldigt roligt att så olika fröer och hoppas på det bästa!
Jag är faschinerad över hur små, små fröer kan bli till vackra blommor.
 
Fick se att jag hade en påse med gamla frön i skåpet, och det var en vacker Malva utanpå påsen, och jag tänkte, varför inte prova och se om det tar sig, sagt och gjort, kruka, lite stenar i botten och jord och peta ner några fröer och lite jord över, plus lite försiktigt med vatten, och sen väntan.......
 
En dag ser jag att det har hänt något i krukan, plötsligt är det något som börjar växa!!! Då blir jag den beskyddande mamman och kollar krukan varje dag och ser efter om den behöver mer vatten, inte  står för mycket i solen osv. Sakta men säkert växer blomman upp och jag förstår att snart kommer knopparna spricka ut!!!
Så en morgon då jag ska vattna blomman blir jag så glad då den har blivit till en vacker rosa Malva!
 
 
 
Som sagt, jag har inte " gröna fingrar " men roligt är det att försöka!
En liten skörd, men väl så gott!!
 
 
Av dessa primörer kan man ju göra mycket gott, som tex 
 
 
Någon som är duktig på att göra saker med sina händer, det är Agnes! Hon tycker om att skapa med olika material, som här till exempel, av ett äpple har hon gjort en svan!
 
 I augusti besökte vi jaktmässan i Sunne och Rottneros park. Vi var där en gång tidigare i somras och då var det underbart väder, men denna gång ville bara solen hälsa på en kort stund för att därefter välkomna regnet som öste ner!!! Men trots väder och vind var det mycket folk och hundar som besökte mässan.
 
 
 
Ett trevligt och annorlunda äventyr fick Samuel vara med på då han fick en mycket försenad 15 års present av familjen. Ordspråket lyder ju, bättre sent än aldrig och i detta fallet tror jag att Samuel tyckte det var värt att vänta på! Vi hade ordnat så att en kompis till oss skulle ta med Samuel upp i ett litet segelflygplan, och detta blev som sagt mycket uppskattat! Flygturen började i Säffle och fortsatte till Åmål, där de bl.a. flög över vårt hus så att Samuel kunde ta bilder! När de så åter kom tillbaka till Säffle och den lilla flygplatsen där, frågade vi Samuel vad han tyckte om sin present och flygturer, svaret blev, Liseberg, släng dig i väggen!!!
 
 
 
 
 Lite sångframträdanden har det blivit för mig och Agnes, bl.a. den trevliga grillkvällen på Kungsbergskyrkan, då det är tipspromenad, lite underhållning och korv eller hamburgegrillning!
 
 
 Lite mysiga caféställen har också besökts, bl.a en liten stuga ut i skogen där det serverades hembakat och kaffe.
 
 
När augusti månad började gå mot sitt slut, då var det dags att börja baka inför caféstarten! Hem till Haget levererades 300 st ägg, så det var bara att sätta igång och baka!!!