Älgjakt!

Hej! 
Så är då den speciella veckan över för alla jägare häromkring, nämligen älgjakten! Måste säga att jag tror älgarna känner på sig att något är på gång och att det inte är positivt för dem, för dagen innan jakten skulle börja såg jag ko med kalv ca 100 m från våran stuga stå och beta på åkern, och efter älgjakten var det en tjur som stod och glodde upp mot stugan, men ingen älg syntes under själva älgjakten. Kanske stod de gömda bland träd och såg när jägarna satt på pass och tänkte att där kan ni sitta och dricka kaffe, men bössan kan ni lägga ner för vi kommer inte visa oss, så det så!
 
Inte vet jag om detta stämmer, kanske beror det på andra orsaker att det är så ont om älg. Hur som helst tycker jag älgkött är fantastiskt gott att äta och mer ekologiskt än så kan det väl knappast bli!
 
 
 
Jag och mina vänner på hemmen hade också lite älgtema. Jag visade upp ett stort älghorn, okej bara 4 taggar men jag kunde inte frakta med något större, det var ganska besvärligt ändå, men alla beundrade och kände på älghornet och tyckte det var så fint!
 
Därefter visade jag näverluren som Henrik har gjort, och sen fick alla va med och lära sig hur man lockar på älg, nu är inte jag specialist på detta, men vi gjorde så gott vi kunde och fick oss ett gott skratt då alla försökte klara av detta och satte sina pekfingrar till näsan och brölade på! Jag hade även tagit med Samuels kramdjur som är en älg och den blev populär och hade också ett ljud för sig men inte som en riktig älg utan den här skrattade högt då man tryckte med fingret på dess mage. De gamla var som små barn och ville trycka på magen allihop och sen skrattade vi ikapp! 
 
Inte lätt att hitta älgvisor, men några stycken lyckades jag få fatt på och så naturligtvis en älghistoria, och med den slutar jag detta inlägg!
 
En ROlig älghistoria
En älgjägare skulle ro hem över sjön efter resultatlös jakt. Plötsligt upptäcker han en älg som simmar rakt mot honom. Han gör ett lasso av ankarrepet och lyckas kasta det om älgens horn. Älgen vände och satte kurs på närmaste land. Jägaren satt lugnt och tänkte att när älgen kom upp ur vattnet så skulle här skjutas. Emellertid gick det så fort när älgen fick bottenkänning, att jägare och bössa föll ur, och älgen sprang till skogs med båten på släp.
 
-Men året därpå sköt jag den iallafall, berättade jägaren stolt för sina kompisar.
- Men hur kan du veta att det var just den älgen? undrade dom.
Jägaren svarade
- Jag kände ju igen båten!