Ekorrhjulet!

Hej!
Tycker du som jag att tiden ofta går fort, känns som att det är måndag - fredag och ingenting däremellan. Ibland önskar jag att dygnet kunde ha mer än tjugofyra timmar, fast samtidigt ställer jag mig frågan hur det skulle se ut då? Skulle det bli enklare att planera och få mer rättvisa mellan jobb och fritid? kanske, kanske inte, risken är nog att man skulle arbeta ännu mer. Hörde på radion om ett projekt där arbetstagarna på ett sjukhus jobbade 80% och fick därefter fördela 10% till vidare kompetens och 10% att spendera till egen fritid och behövde inte vara på jobbet, utan fick göra det man kände gav livslust för en själv. Tycker detta lät väldigt bra, framförallt att arbetsgivaren tänkte på de anställda i första hand och inte lät ekonomin styra. Vinsten blir förmodligen och förhoppningsvis stor, mer entusiastiska, glada och pigga anställda som ser framemot att gå till jobbet, och i och med det tjänar arbetsgivaren väldigt mycket! Fram för fler sådana bra projekt!
 
Tillbaka till måndag - fredag, livet rullar på i ett ekorrhjul, ( är det någon som vet varför det heter ekorrhjul, jag har ingen aning ). Tänk vad mycket samma saker man gör varje dag och kanske till och med i rätt följd varje dag!
 
Ibland tänker jag på människorna som bor i djungeln och inte har en aning om vad " världen " är för nånting, behöver tex inte tänka på räkningar, materiella saker, vad pengar är osv. De lever i sin djungel och har sitt sätt där det gäller att överleva genom att jaga, kanske fiska och hänge sig helt till naturen och vad den har att erbjuda. Ibland känner jag att det skulle va spännande att få prova på det livet i en vecka, deras lilla ekorrhjul, men sen tänker jag igen, och kommer på att det finns slingrande ormar som man kan stöta på, och då inser jag att jag har det bäst där jag är och istället för att möta den där slingrande ormen och kanske äta nån skalbagge, sitter jag mycket hellre hemma i tv-soffan och myser med familjen och äter tacos!