Överraskningarnas överraskning!

Hej! 
Nu tänker jag berätta om något som kanske inte tilltalar alla, med tanke på vad som har skrivits i media, men var och en får bilda sig en egen uppfattning samt åsikt.
 
Vad är det då jag syftar på? Jo, cirkus och det resande sällskapet som lockar publik med tex clowner, akrobater, jonglörer sockervadd och en massa djur! Och det är just djuren det talas om en hel del, att de får stå trångt, behandlas illa och har långa arbetsdagar  och djurskötseln är dålig. Ord står mot ord. Det som jag personligen tycker är tråkigt och det gäller allting,  så fort någon eller något gjorts fel så ska alla eller allt  "dras över en kam ". 
Jag anser att det är fel och fruktansvärt tråkigt för de som verkligen bryr sig om sin cirkus och tar hand om den. Jag beundrar verkligen de som jobbar på cirkus, ute på vägarna hela tiden, sätter upp tältet, kör föreställning och river tältet för att åka till nästa plats.
En sak måste ju ändå vara att man blir som en jättefamilj och för att allt ska fungera måste alla hjälpa till.
 
Nu fortsätter jag med det jag skulle komma till. Häromdan va det cirkus i stan och en liten tjej vid namn Agnes skulle glatt bli överraskad då hennes morbror hade hittat på något. Först fick Agnes med hjälp av en metalldetektor gå runt på gården och söka och plötsligt började det pipa ordentligt,  och då fick hon gräva och hittade ett lock där det stod:
gå till ditt rum så finner du skatten.
Agnes förstod ingenting, men med hjälp av morbror så gick hon upp på rummet och kom sedan tyst ner och höll fram biljetter till cirkusen!  Agnes har aldrig varit på cirkus så detta var nånting stort för henne. 
 
En mycket glad och förväntansfull liten tjej!
 
Sagt och gjort när glädjechocken hade lugnat sig, och Agnes hade bytt om till klänning, åkte hon och morbror iväg till cirkusen. 
 
När de kom tillbaka hem var naturligtvis frågan om det hade  varit bra och roligt, fick då till svar av båda två att det va inget att ha, de hade suttit bakom en pelare, ljud och ljus var dåligt och cirkusartisterna var inte alls duktiga och djuren gjorde inga speciella konster. När Tomas ställde frågan till Agnes om vad som var bäst, och hon svarade sockervadden, ja då förstod jag och Henrik att cirkusen inte hade levt upp till deras förväntningar! Bortkastade pengar sa de båda två, tråkigt tyckte vi, det som skulle bli en trevlig myskväll förbyttes i stor besvikelse😩
 
LURADE, DET VA HELT FANTASTISKT, UTBRAST BÅDA TVÅ! VÄRT VARENDA KRONA, LJUD OCH LJUS PERFEKT,  SATT JÄTTEBRA, ARTISTERNA OCH DJUREN HELT FENOMENALA! VI ÄR SUPERNÖJDA😊
 
Den kvällen förstår du kanske att det va svårt att få Agnes i säng och sova, hon skulle redogöra in i minsta detalj allt som de hade sett och upplevt på cirkusen. Men till slut blev även hon trött och somnade. Morgonen därpå var det så åter dags vid frukostbordet att fortsätta berätta om cirkusen, tyckte Agnes och praddlade på....😃😃
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: